Traian Basescu: un (alt) presedinte infrant?


Sa traiti bine!! Ha-ha-ha. Adriane nici nu stii, cat de mic incepi sa fii. Astea sunt ideile care insoteau si prefigurau, acum 4 ani, o efervescenta politica nemaintalnita in Romania. Si asa a si fost. Valurile n-au lipsit, show-ul politic si social a atins apogeul, dezmatul institutional si mediatic a fost la el acasa.

Astazi am vazut fragmente din discursul presedintelui rostit in Parlament. Basescu nu mai are demult aura care-i insotea simpla rostire a numelul sau. A a vut un discurs cuminte. Nici pe departe unul apocaliptic cum anuntau ziarele de azi. A vorbit constiincios si, desigur corect, despre chestiuni de politica interna si externa. Parlamentarii?? Pai multi au lipsit iar cei care au fost acolo se plictiseau teribil.

http://www.realitatea.net/images/player/playlist_player.swf?url=1&id=480047&autostart=false&showdigits=true&bufferlength=10&allowscriptaccess=always&channelIdentifier=HAmDukwz3%2BEM8vHHlc%2FMnw%3D%3D

De ce a fost nevoie de discursul asta?? De reconfirmare a imaginii, de plictiseala, sa nu uitam de el, si inca vreo cateva. Mi-a placut de Baselu’ la vremea lui si, atat cat conteaza, mai degraba il admir inca, decat ma enerveaza. Dar:

Mai cred acum ca a fost un balon mai umflat decat parea, iar efectele nefaste ale scandalurilor pe care le-a declansat au fost considerabile. Am mai scris despre asta.

Nu stiu care ar fi fost traseul sau in fruntea tarii, daca detractorii l-ar fi lasat in pace. Insa nu l-au lasat si de cativa ani ii pun piedica in orice face.

Cred ca felul sau de-a fi i-a jucat o festa: a ramas singur atat in ceea ce-i priveste pe apropiatii/consilierii lui dar si in ce priveste aliatii politici. Amenintati cu excluderea din Parlament, atat PRM-ul lui Vadim cat si PNG-ul lui Becali sunt singurii care se intrec acum in laude sau non-combaturi in privinta primului om al tarii.

Cat despre critici. Acestia si-au facut treaba. Bine. E o lectie de invatat aici. They kept pushing iar rezultatele, surprinzator as zice si contrar asteptarilor, incep sa se vada.

This entry was posted in discurs, parlament, presedinte, romania, traian basescu. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s