Deasupra Marelui Canion

Grand Canyon SkyWalk este o chestie din otel si sticla. Un fel de pod, potcoava, construita pe o buza a Marelui Canion din SUA. Pe ea merg de un an oamenii, turisti in majoritate, si au o priveliste unica.


Constructia cu pricina e la cam 1.200 de metri inaltime. Una peste alta e mai inalta decat toate constructiile din lumea asta. Impropriu spus, adica greu de comparat, dar daca tot dispun de poza de mai jos, de ce sa nu v-o arat? Cel mai din stanga e Empire State Building… restul sunt scrise cu litere prea mici si nu m-am mai chinuit. Constructii inalte, ce mai…

Si, pentru ca americanii nu se joaca, podul a fost testat la greu si este foarte sigur. Adica slabe sanse sa ti se intample ceva nasol cand esti in mijlocul privelistii. Este cu 400 la suta mai rezistent decat ar trebui, in stare sa sustina greutatea a 71 de avioane Boeing 747 pline ochi. Vantul e si el o problema, dar constructia asta rezista la vijelii de 160 de km/h, cu vant care sa bata din 8 directii dar si la un cutremur de magnitutine 8 pe scara Richter, care sa aiba loc pe o raza de 50 de kilometri. Chestie serioasa, deci.

A fost inaugurat anul trecut, iar pentru cei dornici sa-l vada vreodata, e de gasit in statul Arizona. Ati avea curaj sa va dati pe el?


Citeste si:
Cel mai puternic telescop terestru
Recomand Emag.ro
Mi-as fi luat computer

This entry was posted in constructie, Grand Canyon SkyWalk, info, marele canion, pod, potcoava, poze, sua, turism. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s