Suntem tzarani dar fericiti :)

Imi plac studiile, cercetarile… Doua astfel de sondaje mi-au atras in mod deosebit atentia. La primul am zis “wow”. Cica romanii se cred mai fericiti decat se cred americanii. Este vorba de o cercetare facuta de o asociatie ecologista, in toata lumea, in care noi ocupam locul 70 din 143 de tari la capitolul fericire. Adica suntem cam la mijloc. Oricum mai bine decat americanii, plasati pe locul 114. Mai multe, daca vrei, aici.

Ce m-a surprins e ca vecinii moldoveni stau si mai bine decat noi, pe un confortabil loc 32. Hm… O prima morala e ca nu conteaza cum o duci, important e cum te simti. Pentru conformitate iti spun ca cea mai fericita tara din lume e Costa Rica.

Numai ca vine cercetarea a doua in care nu mai stam bine deloc. Este vorba de cele mai politicoase capitale ale lumii, unde ocupam un fulminant loc 34 din 35 de orase… Adica doar indienii din Mumbai sunt mai prost-crescuti decat noi… Dintre vecini avem doar ungurii in clasament, care sunt, oho, in prima jumatate, adica pe locul 11…

Acum ce mai incoace-incolo… tarani ne-tarani, important e ca suntem fericiti, nu? Ia mai da-i dreaq de americani, cu locul lor intai cu tot. Ca daca-i prind pe aici le rup picioarele dar mai intai ii fac de bani pe fraieri… Si voi fi asaaaa de fericit pe chestia asta… (Glumesc, te-ai prins, nu?:)


Vezi si:
Cum sa faci o femeie fericita
Cimitirul vesel: de-a rasu’-plansu’ – video
.

This entry was posted in fericire, nepoliticos, politete, romani, romania, sondaj. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s