De ce e atata politica in presa???

O sa-ti dau raspunsul inainte de toate: pentru ca e ieftina. Daca stau bine sa ma gandesc, cred ca subiectele de politica sunt cel mai usor de produs din punct de vedere financiar. Adica tu ca televiziune, radio sau ziar, iti trimiti reporterii la sediile partidelor sau ministerelor, la conferinte de presa sau pe trepte, si-i pui sa-ti livreze materiale din ora in ora. Politicienii, baieti destepti, au grija sa se mai porcaiasca din cand in cand, ca sa-ti asigure doza de senzational si tensiune, si gata, iete stirea!! O poti tine toata ziua cu o sedinta a Coalitiei…

Sa faci o ancheta, un reportaj… costa. Trebuie sa vorbesti si cu domnu’ si cu domnu’… Sa dai telefoane, sa te informezi, sa te documentezi. Pe cand cu politica, te duci la conferinta… cand nu fac asa ceva, dai un telefon sau chemi omu’ in studio si iata de voila din nou. Politicianul vrea si el la televizor sau la radio, asa ca toata lumea e fericita. E un fel de simbioza asta intre politicieni si oamenii de presa, care dureaza de aaaaani si ani de zile.

Si hai ca n-ar fi o problema daca lumea nu s-ar fi saturat pana peste cap de aceleasi moace de politician. Ma intreb in felul urmator: tu, televiziune, iti doresti audienta ca pe comoara din lacul de argint. Te impaunezi ca un cocos cand ai facut 3 punte de audienta (300.000 de oameni). Dar prietene, nu uita ca 70 la suta din populatie nu s-a dus la vot, SCARBITA tocmai de aceasta politica. Si atunci de ce continui sa-mi dai in prime-time politica si politicieni cu polonicul????

Pana sa continuam noi, admiram un pic o superba pisica gameritza 🙂

The image “https://i2.wp.com/i27.tinypic.com/15egw2e.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Si tot mai e o problema. Ma, politicienii astia vorbesc f.f.f. mult si fac f.f.f. putin, spre deloc. Adica enorm de multe din vorbele pe care le spun si deciziile pe care spun ca le iau nu valoreaza nici cat o ceapa degerata. “Presedintele a declarat…”, “premierul a dat asigurari…”, “ministrul cutare e optimist…” So f*cking what???? Cui ii pasa in Romania moderna (cat e ea de moderna) despre ce vraji au mai facut politicienii nostri…

Mai exista o alta explicatie pentru care baga astia politica in noi cu bascultanta. Interesul imediat si nemijlocit al patronilor de presa. Dar subiectul imi provoaca repulsie si il las asa. Nici cu iubirea de senzational a televiziunilor nu mi-e rusine. Dar despre asta cu alta ocazie. Raman doar cu gustul amar ca in Romania zilelor noastre nu exista UN SINGUR mediu de informare care sa-mi livreze (mie cel putin, dar mai sunt multe sute de mii ca mine) informatia de care am nevoie. Informatia care e cu adevarat importanta. BBC Romanian se mai apropia de treaba asta. Dar a murit… Hai sa zicem ca si posturile publice de radio si televiziune mai cocheteaza cu tzelul asta… desi si ele sunt destul de departe….

Pana sa mergem noi mai departe ne uitam la un fotograf, ca si el e un fel de ziarist, si la pericolele cu care se delecteaza el, zi de zi…

The image “https://i0.wp.com/i30.tinypic.com/2d1a2ic.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Stii, spunea cineva ca, asa cum e patronul sau directorul, asa e si organizatia de sub el… Concluzia o trage fiecare. Eu am fost la un moment dat mai in miezul evenimentelor si am facut cate ceva in sensul asta… Si acum sunt oarecum dar nu mai vreau mai mult, caci sunt momentan scarbit de unele aspecte extra profesionale. De-aia, daca citeste cineva care are painea si cutzitul ii spun asa: prietene, in Romania nu sunt numai dobitoci. Exista o nisa de public flamanda, care abia asteapta sa-ti devoreze un produs mediatic decent si onest, care in momentul asta pur si simplu nu exista!!!

PS: nu-mi dati exemplul ziarelor quality care nu se mai vand. Nu se mai vand pentru ca au prea multe articole facute de la birou si mai nou de pe internet. Se poate si altfel!! Claro, hombre!!


Vezi si:
Ce fac reporterii romani inainte de direct – video
Care ai degradat presa, ma?
.

This entry was posted in conferinta de presa, jurnalism, mass media, politica, politician, presa. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s