Iluzie optica: ne jucam un pic cu ochisorii tai?

Stii povestea aia, nu? Ca una vad ochii si alta e de fapt realitatea. Pe asta mizeaza si politicienii cand ne arata ca mergem intr-o directie buna, haha. Dar sa revenim. Ce avem aici? Pai te uiti frumusel la fotografia de jos si trebuie sa-ti convingi cerebelul… (cerebelul e cu perceptia? Nu dar ce conteaza…) ca avem de-a face cu patru cercuri perfect paralele. Iti vine sa crezi ca jos sunt patru cercuri perfect paralele?? Vezi si mai jos raspunsul autentic si o explicatie a mea…

Deci oricat ti s-ar parea de… excentric, chiar sunt patru cercuri asa cum am stabilit, adica paralele. Uite, am tras cate o linie prin fiecare iar rezultatul este asa cum il vezi. E aceeasi fotografie, trust me.

Explicatia mea este aia ca patratelele din care sunt facute cercurile originale te induc in eroare. Ele trag un pic mai spre interior sau spre exterior. De-aia ai senzatia ca cercurile pe care le formeaza sunt mai degraba spirala. Stii ce zic? Si le-au mai facut ai naibii si in doua culori ca sa fie o piftie completa in creierul tau. Si al meu :)) Bine, in al meu era dinainte sa vad cercurile, haha.

Mnoa, cam pe genul asta de realitate falsa se bazeaza si unii iluzionisti dar si alte smecherii de genul asta. In care ai impresia ca vezi ceva si de fapt e altceva.

O mica paranteza: cam tot asa ii fraieresc romanasii nostri pe occidentali pe afara. Adica ei sunt obisnuiti cu o realitate, curata, fara prea multe impuritati si vin romanii nostri si le “explica” un pic cum sta treaba. Si in timpul “explicatiei” ii mai fac si de lovele. Ma scuzi dar paralela nu e tocmai rea si destul de adevarata 🙂


Vezi si:
Iluzia optica in culori
Fotografie usor halucinanta. Nu te lasa pacalit
.

This entry was posted in creier, iluzie, iluzie optica. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s