Cum am ajuns aici + multumiri

Blogul pe care il citesti cand citesti randurile astea… (sper ca nu citesti doua bloguri deodata, ca nu-mi mai iese constructia) deci Anti-Plicti, cum ar veni, a aparut undeva pe la inceputul lui 2008. Aveam si 4-5 vizitatori pe zi… Uitandu-ma la statisticile de atunci, vad ca a trebuit sa treaca 11 luni pentru a trece de mia de vizitatori. Ei, lucrurile s-au mai schimbat de atunci… cam de un an de zile m-am aplecat mai serios asupra blogului… asa se face ca acum in august 2009 am depasit pentru prima oara 10.000 de vizitatori.

Sigur ca nu ne comparam cu smecherii… Chiar am in RSS Reader o sectiune, fix asa ii zice, smecherii, unde sunt blogurile… smechere… Zoso, Mircea Badea, etc… Bine, ele din cate stiu, fac 10.000 de vizitatori pe zi. Acum fiecare cu victoriile lui, nu? A, fiindca veni vorba, Anti-Plicti a reusit sa intre zilele astea in primele 100 de bloguri de pe trafic.ro. Ocupam chiar un onorant loc 84 din peste 3.300 de bloguri contorizate.

Dar cum am ajuns aici? Ce-am facut? Poate te inspira si pe tine. In primul rand am incercat pe cat posibil sa scriu zilnic. Cica lui Google ii plac blogurile relativ des actualizate. Inteleg de fapt ca de fapt, smecheria e sa-ti alimentezi blogul constant. La intervale relativ regulate. Sa zicem ca scrii odata pe saptamana, apai scrie odata pe saptamana.

La inceput mi-am inscris blogul in cateva directoare… intre timp am renuntat la practica. Ma rog, nu am facut si nu fac vanatoare de linkuri… Sunt importante totusi linkurile… Ajuta mult la Page Rank dar cu siguranta nu e singurul aspect care contribuie la PR. Sigur ca am operat si o minima optimizare a blogului dar nimic spectaculos. A contribuit insa si ea.

Cresterea solida vine totusi greu, se face treptat. E mult, f. mult de munca, pana la primele rezultate palpabile. Din ce am mai constatat, ai nevoie de un spike (o crestere brusca si oarecum atipica, adica un link nou care sa-ti aduca oameni, de ex., sau un boom de la Google) pentru a avea si o crestere generala… Adica daca, sa zicem ai 100 de insi pe zi, iti trebuie un spike din asta de vreo 5-600 de oameni, pentru ca generalul sa creasca cu 60-100 constanti… Ma rog… ar fi multe de spus… Inainte sa continuam, uite o reprezentare plastica a spike-ului astuia 🙂

The image “https://i1.wp.com/i26.tinypic.com/f54qrr.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Subiectele… conteaza si subiectele si stilul de scris. Imi place sa cred ca mi-am format un stil propriu, ceea ce se recomanda fiecaruia. Traficul din articole individuale… vine si el… insa nu te baza pe el… articole care aduceau zeci de vizitatori acum doua luni, abia daca imi mai aduc 7-10 acum. Apropos, asta ramane un mister pentru mine: cum se face ca in fiecare zi am cam acelasi numar de vizitatori ce vin din surse destul de diferite. Imi spune negru pe alb ca, sa zicem, in jur de 50 % din ei sunt noi, in fiecare zi. Si atunci cum se face ca vin in fiecare zi cam acelasi numar… Cred ca e ceva fishy acolo… Stii ce zic?

Oricum, ideea e ca trebuie sa va multumesc pentru ca cititi Anti-Plicti… pentru ca faceti ca eforturile mele (si nu sunt putine, trust me) sa nu fie in zadar. Fac o munca de documentare care imi ia zeci de minute, zilnic… Asa pot fi prezentate doar articole de o anumita factura… Multumesc mai ales cititorilor constanti, care, sincer, sunt cei mai importanti, adica publicul de calitate.


Vezi si:
Cativa dintre fanii Anti-Plicti – poze
O poveste de pe Anti-Plicti a ajuns in Libertatea
.

This entry was posted in anti-plicti. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s