Ai grija ce mananci. Topul celor mai nesanatoase alimente

Mai bagam un post educativ. E prea important ca sa-l lasam deoparte. De cele mai multe ori mancam ca spartii tot ce ne pica in mana. Nu e bine deloc. Trebuie un pic de ponderatie din cand in cand. Mai mult, se zice ca 75% dintre bolile moderne sunt o consecinta a alimentatiei nesanatoase si a unui stil de viata dezordonat. Sunt multe care pot fi facute. Unul din lucruri este evitarea pe cat posibil a urmatoarelor 5 alimente, considerate cele mai nesanatoase.

5. Produsele de patiserie. Contin foarte multe grasimi, spun specialistii, si cresc riscul bolilor legate de obezitate.

4. Supele instant. Au continut ridicat de sare, coloranti si aromatizanti.

3. Cartofii prajiti. Dincolo de faptul ca ingrasa, sunt si cancerigeni. Amidonul din cartofi contine doar carbohidrati, fără vitaminele si mineralele care se gasesc in general in fructe si legume. Cartofii si alte produse prajite ar putea provoca leziuni ale creierului si chiar maladia Alzheimer, sustin unii specialisti americani.

2. Carnea procesata din care se prepara de obicei produsele de la fast-food-uri. Acest tip de carne contine nitriti de sodiu, despre care cercetatorii au demonstrat ca sunt cancerigeni.

1. Margarina. Specialistii spun ca trebui sa evitam consumul de margarina datorita continutului de acizi grasi trans care determina cresterea colesterolului rau si scaderea celui bun. Ca structura moleculara margarina este asemanatoare plasticului.

Grija asadar la ce mananci. Optinea, din punctul meu de vedere, este intre a trai pe termen scurt, adica a baga in tine ca spartul si ce-ti iese in fatza, si a trai pe termen lung, adica a te gandi ce mananci pentru a-ti fi mai bine mai tarziu.


Vezi si:
Ce paine mancam in criza economica
Prajituri scarbos de originale… si dulci
.

This entry was posted in alimente nesanatoase, mancare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s