Am vazut si jazz adevarat – video

Dupa l*ba trista (sau trist pusa in scena) la care ti-am spus ca am fost recent, cu jazz-ul ala combinat cu muzica clasica, recunosc ca am avut o strangere de inima cand un vechi si drag prieten m-a chemat sa merg cu el la o treaba care se dorea un concert de funky jazz. M-am dus si am ramas tampit de cat de misto a putut fi!!! S-a intamplat in Art Jazz, locatie de care o sa vorbesc un pic la sfarsit.

Mnoa, si m-am dus fara asteptari exagerate. Acum sa nu crezi ca mama m-a nascut pe ritmuri de jazz, fie el si funky, sau ca am facut vreo scoala de muzica elevata ori ca am tocit vinilurile cu Dave Brubeck. Am ascultat la viata mea jazz in cantitati moderate si in mare mi-a placut si imi place ritmul de jazz, improvizatiile, contra-tempo-urile si alte floricele pe care le are muzica asta. Cat despre funky jazz, stiam ca US3 canta asa ceva prin piesa Cantaloop. Si cam atat.

Ei, cei 4 baieti romani (chitara electrica, bass, tobe si saxofon) plus americanul Tom Smith la trompeta si uneori la flaut, efectiv mi-au facut sangele sa curga in sens invers. Adica au cantat exceptional. Atat piese de funky jazz cat si balade jazz, jazz cu diverse influente ori psychedelic shit (vezi finalul video-ului). Ma, băga chitaristul, pe care l-am si cunoscut ulterior, ca a stat cu noi la masa inainte si dupa concert (nu si in timpul lui, haha) deci baga chitaristul niste acorduri incat efectiv te lua cu el si te ducea undeva departe. Pe mine m-a luat, sincer vorbesc, si daca nu eram atent era sa raman pe acolo de vreo doua-trei ori 🙂

Adica traia muzica la intensitati maxime, ca si ceilalti baieti din trupa improvizata. George, amicul asta al meu, zice ca ei nu sunt o trupa propriu-zisa, ci o echipa compusa ad-hoc din formatiile vocal-instrumentale Blazzaj si Kumm. In sfarsit, cuvintele-mi sunt sarace, te las sa te uiti la clipul pe care cu usor amatorism l-am compilat din vreo cateva pise ale concertului. Uita-te, te rog, cu atentie, chiar merita.

Acum cate ceva de locatie. Cum iti spuneam, happeningul s-a intamplat in Art Jazz. Un club de jazz aproape de Magheru, undeva in spatele cladirii CC-ului, fostul Senat. Ma, daca jazz-ul la care am asistat a fost funky, locatia asta e usor junky. Cam junky pentru un club de jazz de la care ai ceva pretentii, insa iubitorii muzicii asteia nu pun prea multe conditii, de dragul artei. Poate sunt eu subiectiv. Oricum a fost cam plin clubul, care apropos, nu e nici exagerat de mare.

Oricum, fara rezervare prealabila nu prea ai ce cauta acolo. Am platit 30 de RON pentru concert. Acceptabil, data fiind calitatea ridicata a muzicii. Mnoa, deci decat sa jucati Counter Strike toata ziua sau sa stati pe mess cu parasuti sau parasute, mai bine mergeti intr-o seara in Art Jazz. Eu unul, cu siguranta, o sa ma mai duc. E o alta lume… 🙂

Later edit: Se pare ca a starnit ceva interes postul asta. Mai multa lume m-a rugat sa urc pe YouTube ce-am mai inregistrat de la concert. Au fost filmari mai lungi, mai sus e doar un colaj. Da, clipurile sunt facute cu un telefon si am fost doi operatori. Asta ca sa nu stii pe cine sa injuri pentru cand mai tremura camera, haha. Glumesc. Piesele sunt aici, aici, aici, aici si aici. Enjoy!!Vezi si:
Am mai invatat o prostie: dansul pinguinului – video
Nu stii nimic! Asa se canta acum la chitara – video
.

This entry was posted in concert, jazz, live, muzica, tom smith, video. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s