Galeti, bureti, ciorapi… Cum se antreneaza campionii nostri

Ca suntem un popor original, asta nu mai e de discutat. Adica ne descurcam, vere, indiferent de conditii. “Las-o, ba, ca merge asa” a devenit chiar si refren de muzica. Asa ca ce discutam noi aici poate n-ar trebui sa ne mire, pe undeva… Pe mine unul m-a lasat insa perplex, pentru ca asta e sentimentul pe care-l mai incerci in tzarisoara asta. Ca mirarea deja e prea banala. Deci uite cam cum se antreneaza sportivii nostri, de multe ori campioni internationali. Avem trei sporturi, cu trei tipuri de antrenamente, unul mai ingenios decat celalalt. Incepem… cu ce sa incepem? Incepem cu sarituri in bazin, ca aici tanarul din imagine a luat locul opt la campionatele mondiale.

Il cheama Constantin Popovici si a iesit, da, al optulea in lume la sarituri de pe platforma de 10 metri. Dupa cum vezi, el nu dispune de un bazin cu… apa. Ca asta presupune sportul lui – un bazin si niste apa in care sa sara. Nu, el sare pe bureti, la antrenamente. Pe saltele… A, si desi proba lui presupune sa sara cap, el sare in picioare. Asta ar mai lipsi, sa mai sara si cap 🙂

Hai sa luam un alt sport. Patinaj viteza, da? Pe gheata… tot cu un fel de apa dar intr-o alta forma, intr-un alt stadiu de agregare… Noi nu traim in Sahara, nici in Africa… nici macar in Grecia ca sa zici ca ar fi ceva probleme cu apa… Nu, traim in Romania, o tara cu multe ape… Suficient de friguroasa ca sa-ti permita sa ingheti naibii niste apa. Dar nu. Noi n-avem de-astea, asa ca patinatorii nostri isi pun frumos niste ciorapi in picioare si exerseaza miscarile specifice patinajului viteza pe o placa de lemn, unsa cu ulei si care aluneca.

Mai vreti un sport? Incercam calul cu manere?? Aici chiar am brevetat antrenamentul la galeata. Adica inainte sa se poata sustine singuri din abdomen, sportivilor le trebuie un mic ajutor. Ei bine, au gasit repede solutia – o galeata suspendata…

Mnoa, cam asa se face sportul de performanta la noi. Ce sa zici… Bine ca suntem inventivi si ca nu cedam… Facem ghidusii din astea in toate domeniile. Eu personal am cunoscut pe cineva care-si lipea dintii cu super glue… Eu insumi am facut un fel de body-building cu carti din biblioteca pe post de greutati 🙂 Ce sa mai… am avut si ingineri – ministri ai Educatiei… Stii cum e… important e sa vrei, ca restul vine de la sine :))


Vezi si:
Campionatul Mondial de Atletism – Berlin 2009 – poze
Dezbracati pe stadioane – poze
.

This entry was posted in antrenament, original, poze, romania, sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s